Slaapproblemen, vermoeidheid, zweten, hartkloppingen

Slaapproblemen, vermoeidheid, zweten, hartkloppingen….. symptomen van hart- en vaatziekten en overgangsklachten bij vrouwen worden vaak met elkaar verward. Vrouwen blijven daardoor veel langer met klachten rondlopen en worden te laat behandeld.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor het toenemende risico op hart- en vaatziekten bij vrouwen in de overgang. Door het wegvallen van het vrouwelijk hormoon oestrogeen worden onder meer het cholesterolgehalte en de bloeddruk nadelig beïnvloed.

Onderzoek onder 51e jarige vrouwen toont aan dat:

  • 61% heeft verhoogd cholesterol
  • 29% heeft verhoogde bloeddruk
  • 7% heeft verhoogde bloedsuiker

Preventie

Hoge bloeddruk, slecht cholesterol en stress zijn belangrijke risicofactoren bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Je hoeft hier zelf niets van te merken, maar je lichaam merkt dit wel!

We gaan allemaal naar de tandarts om te laten controleren of we geen gaatjes hebben, maar de zorg voor ons hart is niet minder belangrijk!

Het is nodig om je bloeddruk regelmatig te laten controleren.
Leefstijl, stress en voeding hebben grote invloed op je bloeddruk en cholesterol. Om al deze zaken te laten controleren en je risicofactoren in kaart te brengen, kun je een vrouwenpreventie-check laten doen.

Bij overgewicht kun je met behulp van het Medical Health program, zonder dieet, blijvend naar een gezond gewicht door verbeteringen in je eetpatroon, inzicht in je eetgedrag en beweging en ontspanning. Het programma heeft een positief effect op verhoogde suikerspiegels, bloeddruk en cholesterol.

Bij stress en hoge bloeddruk is Yoga bewezen effectief . Voor lessen en workshops vrouwengezondheid: www.puur-prana.nl

Delen op

Tweet

Wat klanten over ons vinden