Ons Yoga team

Met veel enthousiasme en passie delen wij met elkaar de beginselen van Personalised Yoga, ieder vanuit ons eigen specialisme en op onze eigen manier.

Martine van Leeuwen

Vanuit ' Vrouw in Yoga' begeleidt Martine van Leeuwen vrouwen in alle fasen van het hormonale leven. Martine is verpleegkundige, gespecialiseerd in vrouwengezondheid, orthomoleculair therapeute, en yogadocente speciaal voor vrouwen. Naast yogalessen geeft Martine workshops gericht op vrouwengezondheid (menstruatieklachten, overgangsklachten en fertiliteitsoga / moeilijk zwanger worden).

Judith van der Klink

Yoga is voorzichtig aan mijn leven binnen gekomen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk met een yogadocent als moeder. Toen ik jonger was nam dans een grote en belangrijke plek in mijn leven. Zo groot zelfs dat ik al heel vroeg besloot dat ik danseres wilde worden. Uiteindelijk ben ik als uitvoerend danser afgestudeerd aan London Contemporary Dance School en later als choreograaf en docent van Codarts Rotterdam. Tijdens mijn jaren als danser en later als docent en choreograaf is yoga op mijn pad gekomen. Mijn eerste YTT heb ik dan ook gedaan om verdieping te geven aan mijn eigen practice. Uiteindelijk ben ik steeds meer verliefd geraakt op yoga, zo erg zelfs dat ik mijn eerste liefde (dans) iets heb losgelaten om mij steeds meer te richten op yoga en het geven van yoga lessen. Ruim een jaar geleden ben ik dan ook begonnen aan een tweede, hele intensieve, YTT. In mijn lessen ligt de nadruk op plezier door bewegen. Beweging kan mij zo intens gelukkig maken en ik hoop hier een klein beetje van mee te kunnen geven in mijn lessen. Daarnaast blijf ik natuurlijk een danser en besteed ik veel aandacht aan alignement in de lessen. Dat soms een hele kleine aanwijzing een wezenlijk verschil maakt in hoe je een asana beleeft blijf ik iedere keer weer wonderlijk vinden. En bovenal dankbaar dat ik dit mag delen. Yoga voelt voor mij iedere keer weer als thuiskomen. Als het fundament van mijn dag. Iedere practice en iedere les is daarom ook weer anders. Iedere dag zijn we zelf ook een beetje anders. Yoga is zoveel meer dan alleen de fysieke houdingen. Dat is het mooie van yoga… Iedere practice en iedere les is weer een avontuur waarin je beetje bij beetje jezelf iets beter leert kennen.

Circe Meijer

Het woord Yoga komt uit het Sanskriet en kan vertaald woorden met het Nederlandse woord verbinding.

Yoga werd direct vanaf mijn aller eerste proefles een wonderlijke manier van mezelf dieper ingezoomd kunnen be-leven. Ik wilde leren leven ‘In Yoga’. Verbonden leven. En die wens blijkt onuitputtelijk actueel.

Voor mij is het denk belangrijk om te mogen spelen, vertragen, vrij te zijn via mijn lichaam, zintuigen, stem. Vanuit die plek kan er een creatieve stroming bewegen en zijn verstilling van gedachten, diepere ontspanning en een meer ontvankelijke staat van zijn een mogelijk gevolg.

Ik geniet in deze fase van mijn leven zelf van weinig dynamiek en de tijd mogen hebben in de lichamelijke bewegingen. Zodat ik gedetailleerd met mijn aandacht in mijn bewegingen aanwezig kan zijn. Die intense beleving van mijn lijf heeft me niet alleen meer liefde en respect voor mijn eigen lichaam gebracht, maar ook een ontwikkeling in het richten van mijn concentratie ter verstilling van ‘de radio’ in mijn gedachten. Die radio gaat nooit uit, en kan wel heel goed van zender veranderen, die mogelijk beter aansluit op je gemoed.

Bij mij in een gemiddelde les zal je altijd op een geaarde manier rustig lichamelijk werken, veel energetisch werken, de ademhaling (pranayama) verdiepen, de vibratie van je stem ervaren met mantra’s, yoganidra ontvangen en hopelijk met regelmaat lekker lachen.

Maaike van den Biggelaar

Delen op

Tweet

Wat klanten over ons vinden