Monique Velt

Statement: De basis van je gezondheid ligt vaak in je darmen!

In de fysiotherapiepraktijk kwamen mensen niet alleen met vragen over het bewegingsapparaat, maar ook met andere gezondheidsvragen. Toen ik merkte dat veel mensen een gezonde (leefstijl)basis misten, heb ik een post-HBO-opleiding Leefstijlcoaching gevolgd. De vrouw met haar complexe hormoonstelsel heb ik altijd al zeer interessant gevonden. Daarom heb ik voor een vrouwenonderwerp gekozen als eindexamenopdracht voor de opleiding: Leefstijlcoaching bij vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden.

Daarna heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding en Therapie gedaan en de opleiding tot Care for Women specialiste omdat ik me wilde specialiseren in de vrouwelijke hormonen. Tijdens mijn werk als Care for Women specialiste merkte ik dat ik veel meer voor vrouwen kan betekenen als je breder werkt dan alleen de vrouwelijke hormonen. Ik heb me gespecialiseerd in alle hormonen, ook de schildklierhormonen, de bijnierhormonen en de neurotransmitters die het hele systeem aansturen. Daarnaast heb ik de opleiding tot geregistreerd darmtherapeut gevolgd en succesvol afgerond. Ik heb gemerkt dat de basis van je gezondheid in de darmen ligt. Ook chronische ontstekingen en huidklachten hebben vaak hun oorsprong in het niet goed functioneren van de darmen. Als darmtherapeut kan ik vrouwen ook op dat gebied begeleiden naar een optimale gezondheid.

Een mens raakt nooit uitgeleerd. Daarom volg ik regelmatig bijscholingsdagen en seminars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Hoe werk ik?
Het eerste consult bestaat uit de intake. Pas als de gehele gezondheidssituatie in kaart is gebracht, kan ik een goed advies geven. Ik vind het ook belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen, zodat je in alle rust en ruimte je verhaal kan doen. Daarna laten we (als het nodig is) gericht laboratoriumonderzoek verrichten.

In het volgende consult geef ik uitgebreid uitleg over de situatie in jouw lichaam en krijg je van mij een advies aangeboden op het gebied van leefstijl en suppletie. We kijken samen naar wat bij jou past, waardoor het advies altijd individueel bepaald is en aangepast aan jouw persoonlijke situatie en omstandigheden. Met jouw gezonde dosis motivatie en met mijn professionele advies bouwen we samen aan jouw optimale gezondheid!

Delen op

Tweet

Wat klanten over ons vinden