Premenstrueel syndroom (PMS)

Heb je wel eens last van menstruatieklachten, voorafgaand aan je menstruatie, die je dagelijks functioneren ernstig verstoren? Dan kan het zijn dat je last hebt van PMS. Het premenstrueel syndroom is een verzameling van klachten, gerelateerd aan je menstruatiecyclus. Deze periode van klachten kan varieren van een paar dagen tot wel 3 weken.

PMS klachten doen zich vooral voor in de periode tussen de eisprong en de menstruatie. Kenmerkend voor PMS is dat je binnen je cyclus minimaal 1 klachten vrije week hebt. De klachten verdwijnen aan het begin / in de eerste dagen van de menstruatie. Klachten die de hele maand aanwezig zijn zijn dus geen PMS klachten.

PMS komt vaak voor bij vrouwen tussen de 30 en 45 jaar. De klachten kunnen ontstaan na een zwangerschap, maar ook tijdens de overgang kunnen menstruaties heviger worden en PMS klachten ontstaan.
Er zijn wel meer dan 100 verschillende klachten beschreven bij PMS, zowel lichamelijke als psychische.  Er zijn een aantal PMS klachten die vaak voorkomen:

Herken jij je in enkele van de volgende klachten?

Gespannen/pijnlijke borsten Gewichtstoename Woede en depressiviteit
Opgeblazen gevoel Hevig vloeien Agressief zijn
Slaapproblemen Eetbuien Somberheid
Buikpijn Emotioneel Angst
Hoofdpijn Stemmingswisselingen Prikkelbaarheid
Misselijkheid en braken  Prikkelbaar  Duizeligheid

Plan nu zelf een afspraak in

Delen op

Tweet

Wat klanten over ons vinden