Intake en Consult

Als orthomoleculair therapeut geeft ik je uitleg over je hormonen en darmen, hormonale balans en disbalans als oorzaak van je klachten. Ik geef uitleg over de diverse oplossingsrichtingen (regulier en complementair) voor je klachten en ik breng gezondheidsrisico`s in beeld.

De oplossingsrichtingen zijn integraal en lopen uiteen van westers medisch met hormonen en medicijnen tot het bevorderen en herstellen van balans in het lichaam met behulp van vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen (orthomoleculair).

Orthomoleculair betekent letterlijk: juiste moleculen. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd. Op het moment dat het proces weer optimaal verloopt zullen uw klachten verminderen.

Integraal betekent ‘een geheel uitmakend’, ‘alles omvattend’. Het integrale heeft enerzijds betrekking op de oplossingsrichtingen, anderzijds op het streven naar een geneeskunde waarbij er een meer omvattende samenwerking bestaat tussen de diverse richtingen in zowel de medisch westerse/reguliere- als de complementaire geneeskunde.

Intake

We starten het traject altijd met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Voor het eerste intake consult vragen we je een uitgebreide online vragenlijst in te vullen. Tijdens het intake consult gaan we dieper in op de ingevulde vragenlijsten en waar mogelijk bespreken we vast de resultaten van de eerste analyse, de mogelijkheden voor behandeling en de kostenraming van het behandeltraject.  Indien nodig doen we aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en darmflora / urineonderzoek). Je krijgt daarmee inzicht in de status van je gezondheid en wat de oorzaken zijn van je klachten, zoals de staat van je darmen, immuniteit, voedingstekorten en eventuele intoleranties. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en je doelstelling stellen wij jouw persoonlijk behandelplan op.

Vervolgconsulten

Deze fase start met het tweede consult. Hierin bespreken we eventueel de uitkomsten van het laboratoriumonderzoek. En we geven je uitleg over het ontstaan van je klachten en je persoonlijk behandelplan, waarin we invulling geven aan de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset. Na dit consult start het behandeltraject. Deze fase is gericht op het verwijderen van de slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele voedingstekorten. In deze fase plannen we in overleg de  vervolgconsulten, waarin we de tussentijdse resultaten met je bespreken. Indien nodig voeren we her-testen uit. Op deze manier monitoren we de voortgang van de resultaten samen met je eigen bevindingen. We stellen je persoonlijke aandachtspunten op en waar nodig passen we het behandelplan aan. In deze fase merk je meestal al snel dat je je fitter en gezonder gaat voelen.

Delen op

Tweet

Wat klanten over ons vinden